10 Eylül 2013 Salı

RKBT 3. Gün || W. Bruce Cameron - Can Dostumun Yolculuğu || Filmler






 RKBT 2. Gün || W. Bruce Cameron - Can Dostumun Yolculuğu || Alıntılar
Çekiliş 

FİLMLER


En sevdiğim filmden başlamak istiyorum.


Filmin Konusu:

Bazen bir köpeğin insanlardan dahi daha sadakatli ve daha sadık sevgi dolu olabileceğini kim tahmin edebilirki. Film yaşanmış gerçek olaylardan beyaz perdelere taşınmıştır.
2009 yılının yapımlarından olan “Hachiko : Bir Köpeğin Öyküsü” filmini izleyenlerin ortak kanısı filmin son derece duygusal olduğu..Imdb puanına bakarak da filmin başarılı olup olmadığı hükmünü izleyici verebilir.Film , imdb de (1540 oydan ) 8,1 gibi bir puan aldı..
Hachiko , akita türünde bir köpektir..Sahibi olan profesörle bir tren garında karşılaşır..İkisinin arasında yaşanan bu duygusal gelişmeler kimilerinde ” kesinlikle bir köpeğim olmalı” isteği uyandırabilir.





Gerçek Hachiko (spoiler uyarısı) :


Haçiko (10 Kasim 1923 – 8 Mart 1935) Odate'de doğdu. 1924 yılında Tokyo Üniversitesi'nde görev yapan Japon profesör Dr. Hidesabura Ueno, küçük bir köpek yavrusu edindi. Profesör Ueno, köpeğine Japoncada "sekiz tane" anlamına gelen Haçiko adını koydu. Safkan akita cinsi beyaz bir erkek olan Haçiko, her sabah üniversiteye gitmek için evden metroya yürüyen sahibine eşlik etti. Metronun dış kapısına kadar getirdiği sahibini uğurladıktan sonra da eve döndü. Çok geçmeden bir akşam üniversite dönüşünde metronunn çıkışında Haçiko'yu kendisini beklerken gördü profesör ve çok şaşırdı. Bu akıllı köpek sahibinin eve dönüş saatlerini hesaplayarak ve aynı yolu kullanacağını düşünerek metronun önüne gitmişti.
Ondan sonraki bir yıl boyunca, Haçiko her sabah sahibini metroya kadar götürdü, her akşam iş çıkışında da metronun önünde karşıladı. Hiç saatini şaşırmadı.
Ama bir akşam metrodan çıkmadı profesör. Haçiko gözleri metronun kapısında gece boyunca bekledi. Bir sonraki akşam yine yoktu profesör. Üçüncü akşam metrodan yine çıkmadı. Üniversite'de kalp krizi geçirip ölmüştü profesör...
Haçiko her akşam sahibim metrodan çıkar diye inatla bekledi. Haftalar, aylar boyunca her akşam Tokyo metrosunun Shibuya istasyonu'nun kapısına gitti. Haçiko tam 9 yıl boyunca sahibinin gelmesini bekledi. 11 yaşındayken metronun kapısında öldü. (1935)

Hachiko Heykeli

Bugün Tokyo'ya gidenlerin Shibuya istasyonunun kapısında karşılaştığı köpek heykeli Haçiko'dur. Japonlar, sadakat ve insan hayvan ilişkisinin sembolü olarak ölümünden hemen sonra 9 yıl boyunca sahibini beklediği yere Haçiko'nun heykelini diktiler.


     







Hachiko Fragmanı


















Filmin Konusu:
        Andi ve küçük kardeşi Bruce hayvansever iki sevimli çocuktur. Ancak çok büyük bir şanssızlıkları mevcuttur; evde hayvan beslenmesine kesinlikle izin verilmeyen bir kasabada yaşamak gibi! Buna rağmen kasaba ahalisinden gizli gizli besledikleri Friday adlı köpeklerini artık daha fazla saklayamayacakları bir noktaya gelmişlerdir. Bir gün tesadüfen karşılarına çıkan terk edilmiş bir oteli görünce Andi’nin aklına bir fikir gelir. Friday’e hem cici arkadaşlar, hem de yaşamını köpeksevmez kasaba halkından uzak bir yuva bulmuşlardır. İçinde zaten birkaç köpeğin yaşadığı oteli köpekler için harika bir yuva otele dönüştüreceklerdir.




Köpek Oteli Fragmanı



                                       












Filmin Konusu:
Onlar Konuşuyor. Onlar Akıllı. Onlar Çok Havalı. Disney’in kalplerinizi ısıtacak yeni filmi Kar Patileri’nde, beş konuşan köpeğin, Alaska’nın bir ucundan diğer ucuna heyecan dolu yarış macerasına tanık olacaksınız.Ailecek izlenebilecek güzel bir film.











   




Kar Patileri  Fragmanı











                                                 



             



   
                                                   


     

Filmin Konusu:

3 yaşından büyük çocuklarınıza rahatlıkla izletebileceğiniz iyi bir animasyon filmi. Bolt, yani filmin ana karakteri aslında bir köpek. Kendinin özel güçleri olduğuna inanıyor. Kısmende öyle denilebilir. Alman çoban köpeği olan kahramanımız hayatı boyunca şov köpeği olarak yaşamıştır. Tv şovunda çalışan Bolt, bir gün dış dünyaya adım atar ve yeni arkadaşlıklar edinir. Ancak süper güçlerinin olmadığını anlar.
Walt Disney’in kaliteli ve eğlenceli bir yapımı olarak sinemada karşımıza çıkan Bolt filmi, aslında bir nevi mesaj içeren tür de bir film. Kendini süper güçleri olan biri olarak bilen kahramanımız, aslında sadece tv şovunda görsel efektlerle seyirciyi yanıltmak için hazırlanmış şeylerin baş rolünü oynamaktadır.




Bolt  Fragmanı





                                                     


         

             

              


             


                                                   








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder